Ympäristön terveystieteiden laajeneva ala

Y

Ympäristön terveystieteet voidaan määritellä kemiallisten, fysikaalisten ja biologisten vaarojen arvioinniksi, arvioimiseksi ja hallitsemiseksi kansanterveyden suojelemiseksi. Terveysvallan vallankumous alkoi 1800-luvun lopulla, kun todettiin, että perusympäristön puhtaanapito ja hygienia ovat välttämättömiä tartuntatautien ehkäisemiseksi. Jäteveden hävittäminen ja veden laadun valvonta olivat välttämättömiä koleran kaltaisten sairauksien estämiseksi.

Nykyään ympäristöterveystiede on kiinnostunut laajemmasta väestöstä johtuvista globaaleimmista kysymyksistä. Tällaisia ​​asioita ovat: pandemiainfluenssa ja Länsi-Niilin virus. Myös maapallon lämpeneminen ja otsonikerroksen heikentyminen ovat todennäköisesti kaksi tärkeintä maailmanlaajuista ympäristöterveyskysymystä, mutta silti kaikkein kiistanalaisimmat. Ympäristöterveystutkijan on oltava hyvin valmistautunut arvioimaan tällaisia ​​kiistanalaisia ​​kysymyksiä, koska seuraukset vaikuttavat kansanterveyteen.

Globaalistumisen ja teknologian räjähdysmäisen kehityksen myötä ympäristöterveystieteilijällä on oltava laaja tietämys terveystieteistä, ei pelkästään viemärien käsittelystä ja veden laadun valvonnasta. Kansanterveyden korkeakoulututkinto (MPH) tarjoaa tarvittavan yleisen taustan sekä erityistä ympäristöterveystietoa.

Ympäristötutkijoiden on myös oltava valmiita työskentelemään tiimiympäristössä muiden terveystutkijoiden ja ammattilaisten kanssa. Ongelmanratkaisu vaatii tiimityötä lääkäreiden, sairaanhoitajien, asianajajien, insinöörien, epidemiologien, lainvalvontaviranomaisten ja kaupungin / läänin / valtion / valtion virkamiesten kanssa. Ei ole hyväksyttävää, että hänellä on teknistä tietoa, sillä on oltava laaja tuntemus aiheeseen liittyvistä aiheista.

Seuraavat aineet tarjoavat perustiedot kansanterveydestä sekä erityistä ympäristöterveystietoa:

ympäristötoksikologia, kansanterveys ja -politiikka, epidemiologia, tilastot, maailmanlaajuiset tartuntataudit, kansanterveysinfrastruktuuri, ilman / veden / maaperän pilaantumisen perusteet.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta