Aurinkoenergian kehittäminen: ympäristö-, terveys- ja turvallisuusvaikutukset sekä energiavarmuus

A

Aurinko – ympäristö-, terveys- ja turvallisuusvaikutukset

Joitakin aurinkoenergian kehittämisen ympäristövaikutuksia ovat yleiset maankäytön vaikutukset, visuaaliset vaikutukset, vaarallisten materiaalien vaikutukset ja mahdolliset vaikutukset veteen ja muihin resursseihin. Koska hyötykäyttöiset aurinkoenergialaitokset vaativat suuria alueita auringon säteilyn keräämiseen, suuret ryhmät voivat vaikuttaa katetun alueen luonnolliseen auringonvaloon, sateisiin ja viemäröintiin. Tällä puolestaan ​​voi olla tuntemattomia vaikutuksia paikallisiin kasveihin ja eläimiin.

Maa-alueiden häiritseminen voi myös vaikuttaa olemassa oleviin käyttötarkoituksiin, kuten karjan laiduntamiseen ja kaikkiin olemassa oleviin arkeologisiin resursseihin. Myös heimojen nykyisiä käyttötarkoituksia voidaan joutua arvioimaan. Heijastavien pintojen visuaaliset vaikutukset ovat subjektiivisempia esteettisiä kysymyksiä. Harkitut sijoituspäätökset voivat kuitenkin auttaa välttämään törkeämpiä visuaalisia vaikutuksia.

Vaikka aurinkosähköpaneelit ovat sinetöityjä, niillä voi olla vaarallinen likaantuminen, jos ne vahingoittuvat tai hävitetään väärin. Lisäksi aurinkokeskittymien keskittäminen voi sisältää tai käyttää nesteitä, kuten öljyjä tai sulasuoloja, jotka voivat aiheuttaa vuotoriskejä.

Lopuksi vettä käytetään jäähdytykseen parabolisissa kaukaloissa ja keskitornin aurinkokunnissa, koska ne käyttävät tavanomaista höyryllä tuotettua sähköä. Kuivalla lounaisosassa tämä vesivarojen ylimääräinen kysyntä on ongelmallista, samoin kuin itse jäähdytysveden mahdollinen tahallinen saastuminen.

Tällä hetkellä maahallintovirasto työskentelee energiaministeriön kanssa yhteisellä aurinko-ohjelmallisella ympäristövaikutuksia koskevalla lausunnolla (PEIS) aurinkoenergian tuotannon ympäristövaikutusten vähentämiseksi liittovaltion mailla. Tämän PEIS-järjestelmän puitteissa potentiaalisia paikkoja tutkitaan Kaliforniassa, Arizonassa, New Mexicossa, Nevadassa, Coloradossa ja Utahissa. Tähän pyyntöön sisältyy uuden lähetysyhteyden tarve sivustoille ja sieltä pois. PEIS-järjestelmän on myös tarkoitus vähentää sovelluksiin vaadittavaa normaalia lupaa. PEIS-järjestelmän piiriin kuuluvat vain maat, jotka ovat erinomaisia ​​aurinkokandidaatteja, joilla on oikea kaltevuus, lähellä nykyisiä voimajohtoja ja vähintään 2000 hehtaarin BLM-julkisia maita. Myös herkkiä maita, kuten erämaita ja maita, joilla on ristiriitaisia ​​käyttötarkoituksia, ei sovellettu. BLM yrittää olla ympäristöystävällisempi tarkastellessaan uusiutuvan energian maankäyttösuunnitelmiaan. He eivät vain käytä PEIS-järjestelmää, vaan tekevät myös paikkakohtaisia ​​vaikutustutkimuksia.

Aurinko – energiavarmuus

Kansallisella uusiutuvan energian laboratoriossa (NREL) on yhteistyössä energiaministeriön kanssa käynnissä useita aurinkoenergian tutkimus- ja kehityshankkeita. Yksi näistä on Photovoltaic (PV) -tuotannon tutkimus- ja kehityshanke. Yksi tämän projektin tavoitteista oli vähentää kokonaiskustannuksia parantamalla tuotteita ja valmistusprosesseja. NREL ja Yhdysvaltain energiaministeriö (DOE) aloittivat projektin vuonna 1991 Photovoltaic Manufacturing Technology (PVMaT) -hankkeena. Vuonna 2001 NREL laajensi tätä onnistunutta hanketta ja nimitti sen uudelleen PV-valmistuksen T & K-projektiksi. Aloituksesta lähtien tämä projekti on antanut yli 70 alihankintaa 40 aurinkoyritykselle. Vuonna 2007 monet tutkimushankkeet sisällytettiin DOE Solar Energy Technologies -ohjelman nykyiseen salkkuun.

Toisessa NREL-projektissa pyritään työskentelemään Yhdysvaltojen aurinkosähköteollisuuden ja yliopistojen tutkijoiden kanssa edistämään aurinkokennojen suorituskykyä ja järjestelmäsuunnittelua, parantamaan järjestelmien luotettavuutta ja kehittämään tekniikkaa, joka soveltuu integrointiin asuin- ja liikerakennuksiin. Tämän työn ydin on NREL: n ulkotestauslaitokseen asennettujen ja toimivien kehittyvien teknologioiden, pienten (<5 kWp) verkkoon kytkettyjen prototyyppisten aurinkosähköjärjestelmien suorituskyvyn seuranta, karakterisointi ja mallintaminen. NREL: n järjestelmätekniikan tutkimus- ja kehitystyöhön (T & K) sisältyy myös toimia, joilla tuetaan teollisuuden konsensuksen, hyväksyttyjen koodien, standardien ja sertifikaattien kehitystä, jotka kattavat aurinkosähköjärjestelmät, komponentit ja asennuskäytännöt. Tämä tutkimus on tärkeä DOE Solar -ohjelmalle, koska se tarjoaa riippumattomia tietoja, analyyseja ja arvioita suorituskyvyn ja luotettavuuden mittareista, jotka ovat välttämättömiä ehdokkaiden tekniikoiden vertailussa.

Viitteet

Aurinkoenergian kehittämisen ohjelmallinen EIS, “Aurinkoenergian kehittämisen ympäristönäkökohdat” http://solareis.anl.gov/guide/environment/index.cfm.

Kansallinen uusiutuvan energian laboratorio, “Systeemitekniikka” http://www.nrel.gov/pv/systems_engineering.html.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta