Ympäristötietoisuus projekti- ja ohjelmapäälliköille

Y

Ilmaston lämpeneminen ja ympäristötietoisuus ovat maailmanlaajuinen huolenaihe, joka kattaa kaikki toimialat – mukaan lukien projektinhallinta. Käynnissä olevan keskustelun aikana teknologisen menestyksen tasapainottamisesta ympäristöterveyden kanssa projekti- ja ohjelmapäälliköitä kehotetaan ryhtymään toimiin. Kysymys on kuitenkin miten. Kuinka projektipäälliköt voivat mennä vihreiksi?

Projekti- ja ohjelmapäälliköt ovat kaikki vastuussa “tavaroiden toimittamisesta” – projektien ja ohjelmien tuotteiden toimittamisesta ajallaan, budjetin rajoissa ja vaadittujen laatustandardien mukaisesti. Ohjelmien “tavaroiden toimittaminen” sisältää myös laajemmat näkökohdat tiettyjen strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi organisaatiossaan. Joten missä ympäristötietoisuus sopii tähän projektien ja ohjelmien “tavaroiden toimittamisen” järjestelmään?

Tässä on muutama asia, joka voidaan helposti sisällyttää projekti- ja ohjelmapäälliköiden ajatteluun ja toimintaan, ja kuinka ympäristötietoisuus voidaan sisällyttää mihin tahansa projektiin tai ohjelmaan – helposti ja edullisesti – riippumatta siitä, miten asiasta käytävät keskustelut päätyvät.

1. Laadi parhaat käytännöt kierrätykseen. Yleensä on melko helppoa nimittää jokaisessa paikassa joku ottamaan tämä pieni mutta merkittävä vastuu.

2. Ota huomioon ympäristö kaikissa päätöksissä. Tarkistusluetteloissa ja kokouksissa, keskusteluissa ja aloituslehdissä, asiakirjoissa ja asiakirjoissa ei ole paljon enemmän vaivaa sisällyttää ympäristökysymyksiä.

3. Harjoittele lämmön ja jätehuollon hyvää säilyttämistä aivan kuten kaikki tekisivät tai pitäisivät meidän kodeissamme. Tätä voidaan helpottaa nimittämällä yksi tiimin jäsen kustakin sijainnista ottamaan vastuu.

4. Sisällytä ympäristönäkökohdat mihin tahansa tuotesuunnitteluun. Suuret muutokset johtuvat usein yhdestä hyvin yksinkertaisesta kysymyksestä. Tämän tekemällä vakiotuotteeksi harkittavana voi olla selvä vaikutus “vihreän suunnittelun” saavuttamiseen.

5. Harkitse projektin tuotteen loppupeliä, kuten “Pitäisikö jotain heittää pois?” Pienen aivoriihin tekeminen tästä asiasta, ehkä samalla kun keskustellaan muista näkökohdista, voi lisätä pienen “vihreän tietoisuuden” kaikkien tietoisuuteen.

Projekti- ja ohjelmapäälliköiden perimmäisenä tavoitteena on saavuttaa tavoitellut tulokset ja varmistaa, että ne on dokumentoitu oikein. On kuitenkin huomionarvoista, että näiden vastuiden suorittaminen on yhtä helppoa, ellei jopa helpompaa, ja ylläpitää silti aina korkeinta ympäristövastuuta. Tällä tavalla projekti- ja ohjelmapäälliköt poistavat ongelman taustalla olevan politiikan ja keskittyvät hyödylliseen panokseensa ympäristön säilyttämisessä.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta