Onko tekstiilien värjäysala ympäristölle vaarallinen?

O

Väri on ensimmäinen asia, jonka näemme ostaessamme kangasta. Mutta tiedätkö, miten tämä väri värjätään kankaalle. Yhdelle kilolle kangasta kestää yleensä useita litraa vettä. Kuinka tällä on vaikutusta ympäristöön? Lue mukana saadaksesi mielenkiintoisia oivalluksia!

Tekstiilikemikaaleja käytetään melkein kaikissa tekstiilien jalostuksen osissa. Näitä kemikaaleja käytetään useilla kaupallisilla ja teollisilla aloilla. Vaadittujen ominaisuuksien saamiseksi kankaat käsitellään eri kemikaaleilla. Nämä kemikaalit antavat kankaille ominaisuuksia, kuten palonestoaineesta, vettä hylkivästä, rypytöntä jne.

Mitä ovat erilaiset tekstiilikemikaalit?

Tekstiiliteollisuuden kemikaaleja käytetään moniin erilaisiin prosesseihin, kuten;

Tekstiiliväriaineet kuten väriaineita käytetään yleensä kankaan värjäämiseen.

Tekstiili-apulaitteet ovat kemikaaleja, joita käytetään kankaiden käsittelyyn esimerkiksi valkaisuun, vaahdonpoistoon jne.

Tekstiilin viimeistelykemikaalit kuten emulgointiaineita ja vahoja käytetään kuitujen käsittelyyn niiden loppuvaiheessa.

Tekstiilipolymeerit ovat kuituja, jotka koostuvat polymeereistä. Joitakin esimerkkejä ovat akryylipolymeerit, styreenipolymeerit jne.

Markkinatutkimusyrityksen raportti arvioi tekstiilikemikaalien maailmanmarkkinoiden 4,2 prosentin kasvun.

Vedenkulutus tekstiiliteollisuudessa!

Tekstiilien värjäys- ja viimeistelyteollisuus on yksi saastuttavimmista teollisuudenaloista. Teollisuus käyttää yli 8000 kemikaalia erilaisissa prosessointimenetelmissään, kuten värjäyksessä ja painamisessa. Suurin osa näistä kemikaaleista on haitallisia ympäristölle. Toinen suuri huolenaihe on tekstiilien valmistukseen kulutettu vesimäärä. Vettä käytetään värjätyn ja painetun tekstiilin pesemiseen. Sitä tarvitaan myös laitteiden puhdistamiseen ja myös värien poistamiseen tulostusnäytöistä ja värjäysastioista. Keskimääräinen tekstiilitehdas kuluttaa jopa 1,6 miljoonaa litraa vettä päivässä 8000 kg kankaan tuottamiseen. Noin 500 litraa vettä käytetään yhden sohvan peittävän kankaan valmistamiseen. Tekstiiliteollisuus on vastuussa 17-20 prosentista teollisuuden vesien pilaantumisesta.

Tekstiiliteollisuuden aiheuttama saastuminen!

Tekstiiliteollisuus johtaa suoraan myrkyllistä jätettä teollisuudesta läheisiin vesistöihin. Nämä vaaralliset jätteet sisältävät monia kemikaaleja, jotka ovat erittäin haitallisia ympäristölle. Itse asiassa jätevesi on niin myrkyllistä, että se jopa syö viemäriputket. Jos jätevedet annetaan virrata viemäreihin ja jokiin, niillä voi olla haitallisia vaikutuksia lähellä olevaan väestöön.

Jätevesi on niin saastunutta, että siinä oleva kolloidinen aine ei anna auringonvalon kulkea sen läpi, mikä häiritsee ilman ja veden välistä happitasapainoa ja siten kuluttaa vesitason happitasoa, mikä puolestaan ​​tappaa kaikki vesieliöt.

Tärkeimmät esteet tekstiilikemikaalimarkkinoille ovat; kehitysmaiden kasvavat ympäristöongelmat ja luonnon- ja orgaanisten tekstiilien kasvava kysyntä.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta