Ympäristöautomaatio – Ohjaustoimiston ympäristöominaisuudet etänä Internetistä

Y

Jopa yrityksen sisäisen teknisen tukitiimin kanssa on tilanteita, joissa IT-tuki toimii etäyhteyden ulkopuolella palvelimesta. Itse asiassa nykypäivän maailmassa etäyhteys verkkojärjestelmiin on standardi eikä poikkeus. Kaukosäädin on nyt edennyt toimiston ympäristö- ja kulunvalvontaominaisuuksiin. Etätuki ja ympäristöautomaatio ovat mahdollisia IP-valmiiden hallintakonsolien ja -sovellusten avulla.

XBUS-kaupallista ja ympäristökonsolia käytetään useiden komponenttien etähallintaan. Nämä laitteet mahdollistavat tukihenkilöstön pääsyn ympäristösovelluksiin ja laitteisiin verkon kautta, joko talon sisällä tai etänä, käyttäen vakio-IP-protokollaa. Esimerkkejä kaupallisista ympäristöautomaatio-sovelluksista ovat:

• Avaimeton kulunvalvonta toimistorakennuksissa ja hotelleissa

• Sisätilojen valaistus aukioloaikojen ulkopuolella

• Ikkunoiden kaihtimen ohjaus

• Ulkovalaistuksen automaatio

• Nurmikon ja maiseman sprinklerijärjestelmän asetukset

• Palvelinten ja verkkojen tuki ja hallinta

• UPS: n hallinta

Aikaisemmissa toteutuksissa kauko-ohjaukseen liittyvät kustannukset rajoittivat usein kaupallisen ja ympäristöautomaation suuriin, monimutkaisiin tiloihin. Nykyään kaikki kotitoimistoista suuriin laitoksiin hyötyvät etäkäytön mukavuudesta ja luotettavuudesta Internetin kautta.

Ympäristöautomaatiota käytetään myös talonhallinnassa lämmityksen, ilmanvaihdon ja ilmastointilämpötilan säätöön sekä ruoan jäähdytykseen ja sprinklerijärjestelmien seurantaan ja hallintaan.

Ilmastonsäätö on yksi tapa, jolla kiinteistövälittäjät pyrkivät vähentämään energiankulutusta. Yksi esimerkki teollisuudesta on varastoala. Varastoyritykset omistavat usein suuren kapasiteetin rakennuksia, jotka voivat olla yksittäisiä toteutuksia tai koko kiinteistöjen ketju, joita hoidetaan eri puolilla maata. Mahdollisuus hallita näiden tilojen valaistusta, sisäänkäyntiä ja lämpötilaa etänä ja automaattisesti johtaa valtaviin energiansäästöihin.

Suurten energialaskujen kysymys koskee melkein kaikkia toimialoja. Yleisyritykset vähentävät kustannuksia käyttämällä IP-hallittuja mittarilukemia. Käyttölukemat kerätään etänä vesi-, kaasu- ja sähkömittareista.

Toinen skenaario on suurissa toimistorakenteissa, joissa asukkaat eivät voi lukita ja vaihtaa termostaatin säätimiä helposti. Rakennuksen sisäisen lämpötilan alentaminen työaikojen ulkopuolella säästää myös energiadollareita. Lämpötilan säätimien automaattinen hallinta eliminoi riippuvuuden työntekijästä laskemaan lämpötilaa termostaatilla tunnin kuluttua.

Valaistus on toinen energianpoisto, jota voidaan hallita etänä ja automaattisesti kaupallisilla ympäristön valvonnoilla. Vaikka tällaisten ympäristöautomaatioratkaisujen toteuttaminen maksaa, tutkimukset osoittavat, että investointi palautetaan nopeasti vähentämällä energialaskuja jopa 30-35% vuodessa.

Energianseuranta- ja ohjausjärjestelmät, kuten XBUS, auttavat yritystä säästämään rahaa energiakustannuksissa, jotka voidaan ohjata muihin prioriteetteihin. XBUS on edullinen ratkaisu, joka on helppo toteuttaa useiden erilaisten etähallintaskenaarioiden ratkaisemiseksi.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta