Sisäympäristön laatu (IEQ) ja ilmansaasteiden terveysvaikutukset

S

Työnantajat, olivatpa sitten rakennusten omistajia tai vuokralaisia, ovat havainneet, että tyytymättömyys sisäympäristöön voi johtaa lukuisiin työntekijöiden ongelmiin, jotka vaihtelevat tuottavuuden menetyksestä – menetettyjen päivien kautta tai vain heikentyneestä tehokkuudesta – suoraan vihamielisyyteen johtoa kohtaan. Ainakin ratkaisemattomat ongelmat voivat kasvattaa uskoa siihen, että johto ei vain välitä. Jotkut tutkijat ovat löytäneet vielä hankalamman reaktion. On tunnettua, että IEQ (Indoor Environmental Quality) -ongelmat vaikuttavat joihinkin matkustajiin enemmän kuin toisiin. Joissakin toimistoissa tämä on luonut meitä vastaan ​​heille -skenaarion, jossa kärsimättömät syyttävät muita pahoinpitelystä ja kärsivästä tunteesta, että muut olivat huolettomia. Tulos: moraalin heikkeneminen.

Unionin ongelma

Ikään kuin tuottavuuden heikkeneminen tai työntekijöiden epäluottamus johtoon riittäisi, jotkut työnantajat ovat kokeneet, että IEQ (Indoor Environmental Quality) -valituksista on tullut “neuvottelupaletti” ammattiliitoille sopimushetkellä. Tämä voi olla erityisen hankalaa useista syistä:

– Usein työntekijöiden käsitys ongelmasta, kun epäluottamus on todettu, on tosiasioiden vastaista. Olemme nähneet tapauksia, joissa käsitys sisäilman laadusta heikkeni, kun kaikki objektiiviset mittaukset osoittivat, että sen olisi pitänyt olla parempi.

– Terveys ja turvallisuus ovat emotionaalisia ja epävakaita asioita. Kun rakennuksen asukkaat ovat herkistyneet IEQ (Indoor Environmental Quality) -ongelmille, jopa kaikkein vaarattomin outo haju voi laukaista paniikkiaallon.

– Usein IEQ (Indoor Environmental Quality) -ongelmia on vaikea havaita ja ratkaista. Jatkuva ongelma johdon parhaista ponnisteluista huolimatta voi johtaa työntekijöiden laajaan tyytymättömyyteen.

Julkiset rakennukset

Julkisista rakennuksista vastaavat henkilöt elävät kaksois kirouksen alla, joka on näkyvyys ja epävakaat poliittiset olosuhteet. Julkisten rakennusten haltijoiden on yritettävä ratkaista ongelma julkistamattomuutta koskevan sopimuksen perusteella lähes päivittäisen julkisuuden häikäisyssä. Suurella yleisöllä ja vastustavilla poliitikoilla on vain vähän kärsivällisyyttä asioissa ilman nopeaa ja varmaa ratkaisua, mikä lisää vastuussa olevien paineita. Kun rakennus on koulu, vanhemmat tulevat pian mukaan ja voivat nopeasti siirtää asian kiehumispisteen yli. Kuten äskettäin kerrottiin, yhden lukion jatkuvat ongelmat saivat vanhemmat julkisessa kokouksessa vaatimaan koulun sulkemista huolimatta siitä, että kouluvirkamiehillä ei ollut missään muualla majoitusta 1500 opiskelijalle.

Kiinteistö sijoitus

Monille sijoittajille rakennus, sen markkinoitavuus ja siihen liittyvän yritystodistuksen arvo ovat elintärkeitä huolenaiheita. Katastrofaalinen IEQ-ongelma tai jatkuvan julkisuuden aiheuttama “huono kuva” voi vakavasti heikentää rakennuksen arvoa. Rakennusarvoa koskeva huoli ulottuu paljon kehittäjien ulkopuolelle. Ne, jotka ostavat ja myyvät asuntolainoja jälkimarkkinoilla, ovat hitaasti tietoisia taloudellisista seurauksista, joita IEQ-ongelmilla voi olla, ja yritykset, jotka tekevät due diligence -tutkimuksia sijoittajille, ovat alkaneet kiinnittää erityistä huomiota rakennuksen mahdollisuuksiin IEQ-ongelmiin.

Mitä tehdä?

Vaikka ongelmat voivat olla vakavia, paniikkia ei tarvita. Toisaalta kannan ottaminen siihen, että IEQ-ongelmat eivät ole muuta kuin ympäristöhysteria tai ohimenevä villitys, on kutsua paljon vakavampia ongelmia. Keskustellessamme IEQ-konsulttien ja IEQ-kenttään osallistuvien lakimiesten kanssa kuulemme toistuvia aiheita, jotka muistavat:

– Säilytetään ennakoiva kanta sen sijaan, että vain reagoitaisiin ongelmiin.

– Ota matkustajien valitukset vakavasti;

– Tutki ongelmia nopeasti ja perusteellisesti;

– kommunikoi tehokkaasti – kerro matkustajille, mitä olet tekemässä, mitä olet oppinut ja mitä aiot tehdä asialle;

– Täytä suositukset kokonaan (jos et pysty tekemään kaikkea, määritä, mitä voidaan turvallisesti lykätä);

– Käytä rakennusta suunnitelman ja / tai nykyisen vakiokäytännön mukaisesti; ja

– Käytä IEQ-ammattilaisia ​​rakennusongelmien tutkimiseen ja lieventämiseen; tapaustutkimukset ovat täynnä tapauksia, joissa rakennushenkilökunta yritti käsitellä ongelmaa ja pahentaa sitä. Mikään, mitä voit tehdä, tekee sinusta immuuni oikeusjutuille tai muulle taloudelliselle riskille. Voit kuitenkin rajoittaa altistumistasi tai todennäköisyyttä, että asukkaat – olivatpa ne vuokralaisia ​​tai työntekijöitä – tuntevat olonsa loukkaantuneiksi sisäolosuhteista.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta