Mitä strateginen ajattelija voi tuoda rakennus-, suunnittelu- tai ympäristöyritykselle?

M

Mikä on strateginen ajattelija?

Strateginen ajattelija on henkilö, jolla on erilliset taidot, jotka pitävät yritystä etenemässä kasvussa. He voivat ennakoida, ajatella kriittisesti, tulkita, päättää, kohdistaa ja oppia. Mutta mitä tämä tarkoittaa? Strategiset ajattelijat voivat ennakoida yrityksen ja ongelmanratkaisun tarpeet ja pääsyn tilanteen pohjalle analysoimalla sen kaikki näkökohdat. He pystyvät tulkitsemaan heidän menestykseen liittyvän datan merkityksen sekä tekemään toimeenpanopäätöksiä, jotka ohjaavat heitä vielä lähemmäksi menestystä. Lisäksi he voivat saada kaikki samalle sivulle esittämällä tosiasiat ja pitämällä ympärillään olevat ihmiset ajan tasalla.

Strategisen ajattelijan merkitys

Vähintään yhden strategisen ajattelijan pitäminen jokaisessa työryhmässä on välttämätöntä sujuvimmille työmaille. Kuten nimestä voi päätellä, strategiset ajattelijat voivat ottaa käyttöönsä ympäröivän tiedon ja muuttaa siitä yksityiskohtaisen suunnitelman, joka vastaa yrityksen tarpeisiin kaikin mahdollisin tavoin. Insinööreillä ja rakennusalan työntekijöillä, joilla on kyky ajatella kriittisesti, on yksi strategisen ajattelijan arvokkaimmista piirteistä. Itse asiassa on vaikea edes tulla insinööriksi olematta strateginen ajattelija. Suurin osa ihmisistä pystyy arvioimaan tilanteen vain nimellisarvoon, kun taas kriittisesti ajatteleva pystyy käymään läpi mitä-jos-skenaariot ja ratkaisemaan ongelmat parhaalla mahdollisella ratkaisulla. Strategisen ajattelun insinöörit pystyvät tehokkaammin vianmäärittämään laitteitaan ja keksimään uusia, tehokkaampia tapoja yrityksen toimintaan. He tekevät tämän pystymällä tulkitsemaan tietoja aikaisemmista kokemuksista ja skenaarioista ja oppimalla aikaisemmista ratkaisuista yhdistettynä ennakoimaan yrityksen nykyisiä ja tulevia tarpeita.

Strategiset ajattelijat pärjäävät hyvin johtotehtävissä. Kriittisen ajattelunsa ja ennakointiominaisuuksiensa avulla he voivat nähdä hämmästyttävän tarkasti, kuinka hyvin haastatteluehdokas suoriutuu yrityksestä. Heidän kykynsä tehdä päätöksiä on vertaansa vailla. Rakennustyömaan projektipäällikkö, jolla on kyky punnita henkisesti jokaisen potentiaalisen lopputuloksen etuja ja haittoja, on voimavara, jonka kaikki rakennusyritykset haluaisivat saada. He voivat tehdä koulutettuja, tietoisia päätöksiä potentiaalisista työntekijöistä tai hanke-ehdotuksia. Rakennustyömaapäällikkö, joka on strateginen ajattelija, voi päätellä mahdolliset ongelmat suunnitelman tai budjetin laskentataulukon avulla ja johtaa parhaan tavan ratkaista nämä erityisongelmat. Työmaapäällikkö voi sitten käsitellä huolenaiheitaan ja ratkaisujaan yrityksen, asiakkaiden sekä omien työtovereidensa ja työntekijöidensä kanssa varmistaakseen, että kaikki sujuu kaikkien samalla sivulla olevien kaikkien kanssa.

Strategisen ajattelijan tunnistaminen työhaastattelussa

Olen varma, että olet jo ajatellut: “Mistä löydän yhden näistä ihmisistä?” Muutaman erityisen työkalun käyttäminen haastatteluprosessissasi voi olla ratkaisevan tärkeää strategisten ajattelijoiden tunnistamiseksi “näyttää hyvältä paperilla” -henkilöiltä.

Ensinnäkin voit antaa jokaiselle ehdokkaalle ongelman ratkaistavaksi. Kuvaile ongelma potentiaaliselle työntekijälle ja anna heille muutama minuutti aikaa miettiä sitä. Kysyt esimerkiksi ympäristöinsinööriltä, ​​kuinka he korjaavat liiallisen jätemäärän paikallisella kaatopaikalla. Pyydä heitä kuvaamaan vaiheet, jotka he tekisivät ongelman ratkaisemiseksi. Jos he ovat strategisia ajattelijoita, heidän olisi pitänyt laatia luettelo mahdollisista ongelmista ja strateginen suunnitelma, odottaa innolla tulevia yritysennusteita ja tunnistaa ulkopuoliset taloudelliset tai ympäristötekijät ja miettiä kuinka kuulla yrityksen sidosryhmiä tai asiakkaita. Etsitkö mitään näistä vaiheista, kuten et käsittele sitä, miten asiakkaat voivat nähdä tämän ratkaisun. Esimerkiksi, jos niiden ratkaisu nostaa huomattavasti roskipalvelujen kustannuksia, he eivät ehkä ajattele asiakasta. Etsikää myös ratkaisua, jolla ei ole tarpeeksi strategista painotusta. He voivat todeta, että kaikki, mitä vain kaatopaikkojen työntekijöiden palkkaaminen tilanteen hallitsemiseksi yrittää, jättää huomiotta sen, että uusien työntekijöiden maksaminen maksaa sitten enemmän rahaa, mikä voi lisätä asiakkaan kustannuksia ja vähentää tuoton voittoa. sidosryhmät.

Esitä heille kysymyksiä ja kiinnitä huomiota kysymyksiin, joita he kysyvät. Todellinen strateginen ajattelija on innoissaan strategisen haasteen mahdollisuudesta ja kysyy siitä monia kysymyksiä. Ympäristöinsinööri haluaa tietää, kuinka kauan kaatopaikkaongelma on vallinnut, jos sitä on koskaan tapahtunut aiemmin ja jos sen ennustetaan jatkavan pahenemista. Lopuksi, jos et ole vielä varma, harkitse heille virheellisen ratkaisun löytämistä yrityksen ongelmaan ja katso, kuinka he strategisesti muuttavat sitä kannattavammaksi. Esitä mahdollisille rakennustyömaapäälliköille projektialue, joka on muokattu uudelleen ja joka ei enää vastaa alkuperäistä rakennussuunnitelmaa. He punnitsevat tarvittavat muutokset ajattelemalla asiakkaille ja yritykselle aiheutuvia kustannuksia sekä mahdollisia ympäristövaikutuksia. Riittävän kyseenalaistamisen jälkeen strateginen ajattelija tunnistaa itsensä. Muista, kuinka he vastaavat kysymyksiisi ja miten he reagoivat työympäristön tilanteisiin.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta