Pitkän kantaman sääennuste Yhdysvalloille

P

Muissa maissa sääolosuhteet voidaan määrittää helposti. Yhdysvalloissa se voi kuitenkin olla vaikea tehtävä. Syynä tähän on lähinnä Yhdysvallat, joka on iso maa, ja se on jaettu paljon ja eri alueille. Saattaa olla joitain asioita, jotka ovat samanlaisia ​​eri alueilla. Esimerkiksi maan ylemmän osan alueilla on todennäköisesti kylmä ja märkä ilmasto, kun taas alaosassa on viileämpi, mutta silti mukava. Yleensä tämä voidaan sanoa, koska maailmassa tapahtuvien erilaisten ilmiöiden vuoksi on vaikea määritellä, millainen sää tulee olemaan.

Yhdysvalloissa on jo paljon luonnonkatastrofeja, jotka voivat vaikuttaa pitkän aikavälin sääennusteeseen. Yksi olisi viimeaikainen tulivuoren toiminta ympäri maailmaa. Japania tänä vuonna kohdannut erittäin voimakas ja tuhoisa maanjäristys vaikuttaa myös maailman säähän. Muutama vuosi sitten Indonesian maanjäristys on myös muuttanut maan kiertymistä hieman. Nämä tragediat voivat olla pieniä, mutta ne voivat tuoda suuria vaikutuksia maailmalle ja voivat olla tekijöitä, jotka muuttavat säätä pitkällä aikavälillä.

Mieti, milloin tulivuorenpurkaus tapahtuu. Purkauksen aikana tulivuori vapauttaa valtavan määrän kuumaa, sulaa laavaa ja ruiskuttaa tuhkaa ilmaan. Nuo tuhat eivät ole kadonneet vain yhdessä päivässä. Vaikka ne ovat olemassa, ne voivat vaikuttaa pilviin ja pilvien muodostumiseen, mikä saattaa lisätä tai vähentää pilvien tuottaman sademäärän määrää. Jopa katastrofit, jotka eivät ole luonnollisia, voivat silti vaikuttaa ympäristöön. Vuotavat tai räjäytetyt ydinvoimalat voivat aiheuttaa tuhoisia muutoksia ympäristössä.

On olemassa resursseja, joita voidaan käyttää ennustamaan pitkän aikavälin sääolosuhteet. Farmer’s Almanac sisältää asiakirjoja ja raportteja pitkän matkan sääennusteesta. Kirjassa on seitsemän osiota, joissa on ennusteet lokakuuhun asti. Sääennuste voi kattaa eniten. Talven alkuun mennessä uusi ennustejakso tapahtuu.

Seuraavassa on yleiskuva siitä, miltä Yhdysvaltojen keskimääräinen pitkän aikavälin sääennuste näyttää. Koillisesta Virginiasta Maineen ensimmäisessä kerroksessa esiintyy korkeita lämpötiloja joissakin suihkussa elokuun viimeisinä viikkoina. Lämpötila voi nousta jopa 100 asteeseen tietyillä alueilla. Syyskuun aikana sää on myrskyinen ja levoton. Lokakuussa alueella voi esiintyä myrskyjä, joiden aikana on selkeää taivasta ja kylmiä lämpötiloja.

Keski-Amerikassa, Minnesotasta Texasiin, on leuto lämpötila syyskuun ensimmäisinä viikkoina. Lokakuun alussa myrskyt hallitsevat aluetta. Yläkerrassa säällä on epämukavia malleja, joiden lämpötila on viileämpi ja myrskyisä. Texasissa asuvat ihmiset kokevat kylmää kuivaa ilmaa ja ukkosta lokakuun ensimmäisten viikkojen aikana. Lokakuun viimeisinä viikkoina sää on tuulista ja pilvistä.

Yhdysvaltain luoteisosassa on enimmäkseen reilu sää syyskuun ensimmäisellä puoliskolla. Osta kolmas ja neljäs viikko, siitä tulee viileämpi ja levoton. Lokakuun alussa lämpötila on viileämpi. Alemmilla länsiosilla heillä on aurinkoinen taivas enimmäkseen vain syyskaudella epäselvällä säällä. Lokakuussa on sateista sisämaata, jossa lämpötila on lievempi ja tuulet ovat voimakkaita rannikolla.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta