Musta luonnollinen hiuspolitiikka – ovatko hiukset vain hiuksia?

M

Olen todella ärtynyt, kun ihmiset yrittävät vähätellä hiusten merkitystä afrikkalaisessa yhteisössä. Se ON jotain, johon on puututtava. En ymmärrä kuinka koko naisten rotu,

a) muuttamalla hiuksiaan kemiallisesti niin, että ne muistuttavat muiden kulttuurien hiuksia,

b) heillä ei ole aavistustakaan kuinka hoitaa niiden luonnollista koostumusta, ja

c) monet uskovat, että heidän luonnollinen koostumuksensa on sopimaton, ruma, hallitsematon ja tabu, ei ansaitse huomiota. Kuinka se on yksinkertaisesti “vain hiukset”, kun edellä mainitut asiat ovat totta! Kuinka vain hiukset ovat, kun valtaosa afrikkalaisista naisista käyttää miljardeja dollareita yrittäessään pitää luonnollisen rakenteensa piilossa? Kuinka se ei ole alue, joka tarvitsee huomiota?

Hiukset ovat vain hiuksia. Ei, se ei ole, kun me roduna opetamme lapsiamme pitämään omaa tekstuuriaan ja poltamme kaksivuotiaiden päänahkaa saadaksesi suoremman ja hallittavamman ilmeen. Se ei ole vain hiuksia, kun suurin osa naisistamme ei edes tiedä miten hallita luonnollista koostumustaan.

Kyse ei ole vain hiuksista, kun miehemme on pesty niin aivopestyinä, että myös he pitävät parempana tekstuurista, joka ei millään tavoin muistuta heidän omiaan. On hullua, kun mustalla miehellä on negatiivinen sana siitä, että musta nainen päättää käyttää luonnollisia hiuksiaan. Se on järjetöntä. Hänen hiuksensa kasvavat päänahastaan, mutta mieluummin hänen naisellaan on hiuksia, jotka hänen on joko ostettava tai muutettava kemiallisesti. Hänen luonnolliset hiuksensa pidetään häntä houkuttelevana. Se on hullua.

Tämä hiusjuttu on iso juttu. Jos voisimme kaikki oppia hyväksymään luonnollisen koostumuksemme ja uskomaan, että se oli kaunista, kuvittele hyvä, mitä siitä voi tulla. Ehkä vähemmän meistä olisi ylipainoisia. Ehkä vähemmän meistä olisi kliinisesti masentuneita ja tarvitsisi lääkkeitä.

Oletko koskaan lakannut ajattelemasta, kuinka vakavalla henkisellä vaikutuksella on lapseen oppia, että hänen luonnolliset piirteensä ovat huonompia kuin muilla kulttuureilla? Jos mitä he ovat syntyneet, on huonompi, mitä muuta heistä on huonompaa? Jos heidän on muutettava itseään voidakseen pitää houkuttelevina, mitä muuta on muutettava, se jättää tilaa miettiä, mikä ON minussa hyvää? Miksi en ole kaunis juuri sellaisena kuin olen? Miksi kaikki muut kulttuurit ovat kauniita syntyessään, mutta minun on maksettava viikoittain siitä, että ammattilainen muuttaa minut kauniiksi?

Miksi? Ja miksi olemme tyytyväisiä pyyhkimään tämän asian maton alle ja jatkamaan ikään kuin ikään kuin se, mitä suurin osa naisistamme tekee, on normaalia?

En välitä mitä kenelläkään on sanottavaa siitä. Jos koko naisten rotu mieluummin omistaa toisen hiusrakenteen omalle ja ajattelee, että tämä toinen koostumus on “helpompi hallita” kuin heidän omansa, ja he ovat valmiita maksamaan siitä vuosittain tuhansia dollareita pitääkseen luonnollisen tekstuurin näkyvissä (miljardien dollarien yhteisesti) ja nämä samat naiset, jotka viettävät niin paljon aikaa rahaa ja energiaa piiloutuessaan ja muuttamalla hiuksiaan, ovat kilpailussa, jossa yritysten omistus on pienin kaikista muista läänissä ja kodinomistus on pienin, mutta diabetes, sydänsairaudet ja liikalihavuus ovat korkeimpia, ja luulet, että tämä asia on edelleen triviaali, mielestäni sinulla on tehtävä uudelleenarviointia.

Uskon, että tämä pieni hiusongelma voi todella olla käännekohta ihmisillemme. Uskon, että jos me kaikki hyväksyisimme hiuksemme ja olisimme kaikki yhtä mieltä siitä, että on kaunista, että alamme nähdä muutoksen kansamme kollektiivisessa luottamuksessa ja itsetunjassa. Jos olet luonnollinen henkilö, joka on oppinut hyväksymään luonnollisen koostumuksesi etkä piilota sitä kudosten, punosten ja silitysraudojen alle enimmäkseen, mutta olet todella rokkaava ja opit rakastamaan luonnollista koostumustasi, voit todistaa henkilökohtaisen elämässäsi tapahtuneet muutokset ja tiedät kuinka paljon varmempi olet. Tiedät millaista oli katsoa itseäsi omilla hiuksillasi ja nähdä kauneus ensimmäistä kertaa. Tiedät kuinka vapauttava se oli. Kuvittele, että miljoona kertaa!

Kuvittele, mitä tapahtuisi, jos jokainen tuntemasi nainen tunisi samalla tavalla luonnollisista hiuksista kuin sinäkin. Kuvittele, mistä keskustelusi alkavat olla. Kuvittele, mitä ajatuksia alkaisi kiertää yhteisöissämme. Kuvittele, mitä tapahtuisi, jos äidit opettaisivat tyttäriinsä olevan kauniita juuri sellaisina kuin he ovat ja pienet tytöt näkivät kaikkien perheidensä naisten käyttävän hiuksiaan aivan kuten he, ja se oli normi. Kuvittele, mitä ihmisillemme alkaa tapahtua.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta