Ilmanpaine ja miten se vaikuttaa eläimiin

I

Ilmanpaineella on suora vaikutus ympäröivään elämään. Ilmanpaineen määrä muuttuu jatkuvasti, ja äkilliset muutokset voivat aiheuttaa ihmisten terveysongelmia, kuten migreeniä, eläinten käyttäytymiseen. Ilmanpaine on erittäin haettu kriteeri, joka saavuttaa Yhdysvalloissa keskimäärin noin 201 000 kertaa kuukaudessa ja saavuttaa yli 300 000 hakua ilmanpaineen oikeinkirjoituksella.

Ilmanpaine mittaa alaspäin suuntautuvan voiman määrän, jonka ilmakehä kohdistaa tietyssä ilmakolonnissa. Ilmanpaine kulkee piikkien, tasojen ja laaksojen suhteen ja nousee ja laskee vastaavasti. Ilmanpaine on keskeinen keino ennustaa sää 12–24 tuntia etukäteen, ja sen tarkkuus on 70%. Paineanturit havaitsevat ilmakehän paineen laskun säähän lähestyessä. Tyypillisesti paine laskee sääjärjestelmän edessä ja nousee sitten, kun sääjärjestelmät liikkuvat alueelta. Korkea paine aiheuttaa tyypillisesti kirkkaita, sinisiä, kirkkaita päiviä tai öitä, kun taas normaalit painejaksot aiheuttavat hajanaisia ​​pilviä. Kun ilmakehän painemittari laskee, odota lisääntyviä pilviä ja mahdollisesti myrskyjä, kun ilmanpaine laskee edelleen.

Koska ihmiset saattavat tuntea ilmanpaineen muutosten vaikutukset korvakipuissa, huimauksessa tai päänsärkyissä, paineen muutokset vaikuttavat myös eläimiin. Monet eläimet luottavat tuoksuun ja tuoksu riippuu suuresti ilmanpaineesta. Kun alueella on matala paine, tuoksu kulkeutuu yhä enemmän ilmakehässä, mutta kun millibaareja putoaa edelleen, mikä johtaa sateeseen, sumussa tai lumessa, tuoksu halaa maata ja kestää kauemmin. Korkeapainepäivinä tuoksu haihtuu nopeasti.

Ilmanpaineen ja muuttuvien sääolosuhteiden välinen yleinen suhde johtaa muutoksiin eläinten käyttäytymisessä. Metsästäjät ja onkijat tarkkailevat millibaarien äkillisiä pudotuksia ennustamaan eläinten liikkumisen lisääntymistä. Tämä liikkeen kasvu voidaan katsoa johtuvan eläimistä tai kaloista, jotka odottavat sääolojen ja selviytymisvaikeiden ruokkivan ja varastoivan energiaa selviytyäkseen pitkään kestäviin myrskyihin liittyvästä epämukavuudesta.

Metsästäjät, onkijat ja ne, jotka ovat herkkiä ilmanpaineen muutoksille, voivat hyötyä ilmanpaineen lukemien seuraamisesta ja seuraamisesta mittareista ja kotisääasemilta. Markkinoilla on useita erityyppisiä paineantureita ja näyttöjä. Hinnat vaihtelevat eBayssa muutamasta dollarista satoihin dollareihin huippuluokan kotisääasemilla, joissa on erilaisia ​​ulkoisia antureita tuulen suunnan, ilmanpaineen, lämpötilan ja kosteuden mittaamiseksi. Barometrinen paineanturi monissa malleissa seuraa viimeisten 24 tunnin painelukemia, joiden avulla käyttäjä voi selvittää, onko paine vakaa, nouseva vai laskeva kulloinkin. Seuraavat laitteet ovat suosittuja ilmastovalvonnan harrastajille:

Honeywell TE923 on Deluxe-sääasema, joka maksaa Amazon.com-sivustolta 200-300 dollaria ja käyttää ulkoisia antureita, kuten ilmanpaine-, lämpötila- ja kosteusantureita, UV-anturia haitallisten UV-tasojen mittaamiseen sekä tuuli- ja sade-antureita.

Langatonta MFJ 196RC Deluxe -sääasemaa on tarjolla eBayssa alle 200 dollarin hintaan, ja se käyttää myös ulkoisia ilmastointiantureita ilmanpaineen muutosten, tuulen suunnan, lämpötilan ja kosteuden mittaamiseen ja näyttämiseen.

Yksi tämäntyyppisten kotisääasemien pudotuksista on vaikeus tallentaa nämä mittaukset. Kaikki näytöt, jotka olen nähnyt eBayssa ja Amazonissa, näyttävät suunnilleen samat tiedot samalla grafiikalla. Vaikka Honeywellin sääasema tallentaa 24 tunnin ilmakehän painelukemat, MFJ: n sääasema tallentaa 12-20 tuntia lukemia. Voin kertoa, että nämä suositut mallit eivät kirjoita kutakin datapistettä ulkoiseen järjestelmään tai sen muistiin pitkäaikaista analyysia varten. Älä anna sen estää sinua tutkimasta tai ostamasta yhtä näistä sääasemista, koska NOAA kerää tämäntyyppisiä tietoja eri puolilta maata. Uskon, että voit tilata heidän syötteensä ja tuoda historiallisia ja ajankohtaisia ​​tietoja tietylle alueelle.

Ajan ja rahan käyttäminen ilmanpaineen muutosten seuraamiseen ja seuraamiseen voi auttaa määrittämään eläinten käyttäytymisen tyypin. Ymmärtämällä, kuinka ilmanpaineen lukemien nousut ja pudotukset vaikuttavat eläinten käyttäytymiseen, metsästäjä tai kalastaja pystyy valmistelemaan tehokkaammin strategiansa metsästykseen tai kalastukseen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta