Yrityspolitiikka – norsu huoneessa

Y

Yrityspolitiikka on kaikkialla. Ne aiheuttavat jokaiselle yritykselle. Itse asiassa sinun olisi vaikea löytää vanhempaa johtajaa, joka on täysin välttänyt kamppailun.

Riippuen siitä, kuinka pitkälle saavutat yrityksen tikkaat, tunnet lämmön korkeammalla. Johtajat ja ammattilaiset puhuvat siitä koko ajan, erityisesti cocktaileista, mutta harvoin virallisissa keskusteluissa tai kokouksissa. Jos se tapahtuu muodollisessa ympäristössä, se tuodaan todennäköisesti esiin nimellä “Meidän on elvytettävä kulttuuria”.

Ja jos pidät uutta yritystä suuressa yrityksessä, joka kehittää tai yrittää kehittää tuotetta tai ratkaisua, joka häiritsee valtavirran liiketoimintaa, olet todennäköisesti hukkunut yrityspolitiikkaan.

Se oli varmasti henkilökohtainen kokemukseni liiketoimintaryhmän johtamisesta, joka loi uusia tietokoneita ja laitteita pyramidin alaosassa asuville ihmisille. Kaikki luomamme tuotteet vastaavat Clayton Christensenin määrittelemää häiritsevää innovaatiota: ts. Verrattuna tietokoneeseen, se olisi edullisempi (halvempi), helpompi käyttää (käsitellä tietokone- / teknisen lukutaidon kysymyksiä) ja sillä olisi ainutlaatuinen arvo, jota ei ole nykyään tietokoneissa .

Kuinka se minulle osoittautui? Ei hyvä. Kävelin sisään avoimin silmin, nähnyt politiikkaa aiemmin toiminnassa ja selannut sitä onnistuneesti saadakseni asiat aikaan. Tiesin, että se olisi kova slog, kun otetaan huomioon, mitä teemme, mutta minua silti sokeutui häiritsevän yrityksen ajamisen voimakkuus.

Itse asiassa olin keksinyt tavan kuvata yrityspolitiikkaa, josta puhuin usein tiimini, ikäisieni ja vastaavien pomojeni kanssa:

On “hyvää” politiikkaa ja “huono” politiikkaa. Hyvä politiikka on, kun jonkun on työskenneltävä järjestelmässä (esim. Kulttuuri, persoonallisuus, organisaation siilot) saavuttaakseen yritykselle hyvät liiketoiminnalliset tavoitteet (esimerkiksi uusien tulojen, kasvun, voiton ja tyytyväisten asiakkaiden tuominen). Huono politiikka on, kun joku käyttää samaa järjestelmää saadakseen itsensä hyväksi.

Tarinan moraali on ilmeisesti hyvän politiikan harjoittaminen ja huonojen välttäminen. Kun katsot taaksepäin, tämän lähestymistavan ongelma ja syy sokeutua on, että voit tehdä parhaan työn, käyttää parhaita verkostoitumistaitojasi ja luoda upeita asioita yrityksellesi, mutta jättämällä huomiotta negatiiviset poliitikot, todennäköisesti päätyy kepin lyhyeen päähän, ja sinä ja yrityksesi, jota hoidat, kärsit siitä.

Joten tärkein neuvoni on … tunne vihollisesi enemmän kuin itseään. Inhoan todella käyttää sanaa vihollinen, koska “kansani” -filosofiani on yleensä enemmän luottamuspuolella. Mutta nämä ihmiset näkevät sinut vihollisena; kilpailuna mistä tahansa tulevasta tuottoisasta asemasta tai ylennyksestä tahansa. (Ja vihje: he ovat tavallaan oikeassa. Kun siirryt korkeammalle yritykselle, on vähemmän tehtäviä mennä ympäri. Kaikesta tulee kilpailukykyisempi.)

Joten anna minun esittää viisi negatiivisten poliitikkojen ominaisuutta, jotka olen havainnut vuosien varrella. Ne tehokkaasti:

Itse mainostaa. He pyrkivät sisäisesti mainostamaan itseään yrityksen tai tuotteen mainostamisen alaisuudessa. Jos he blogoivat tai julkaisevat sisäisiä artikkeleita jotain heidän ryhmäänsä liittyvästä, näet alitajunnan vinkkejä itsensä mainostamiseen.

Hallitse. He yleensä piilottavat negatiivisia tietoja liiketoiminnastaan ​​päälliköilleen ja pyörittävät valinnaisesti positiivisia.

Käytä tietoja virtana. He voivat käyttää luottamuksellisuutta (tai luottamuksellisina pitämiään) yritystietoja osasta liiketoimintaa, johon he osallistuvat. Esimerkiksi kokouksessa muiden ylempien johtajien kanssa he paljastavat joitain päätöksiä tai strategioita, joiden tiedetään valloittavan yleisönsä.

Ryhdy “kavereiksi” tulevilla voimilla. Heillä on taipumus olla aktiivisesti verkottuneina yrityksen tärkeimpien muuttajien ja ravistajien kanssa. Jos executive-sviitti on yleensä myös poliittinen, voit lyödä vetoa siitä, että he ovat löytäneet tapoja houkutella yrityksen parhaita koiria.

Levitä disinformaatiota mahdollisista “kilpailijoista”. He levittävät hiljaa huhuja ja / tai väärää tietoa jostakin, joka voi uhata heitä uran kannalta tai kyseisen yrityksen harjoittamaa liiketoimintaa vastaan.

Jos näiden viiden ominaisuuden lukeminen saa vatsasi puristumaan joko periaatteessa tai siksi, että olet nähnyt ne toiminnassa, seuraava kysymys, jonka todennäköisesti kysyt, on se, kuinka pysyn poissa näistä ihmisistä?

Lyhyt vastaus: Et voi. Pitkä vastaus: Opi työskentelemään “susien seurassa” riippumatta siitä, onko politiikan voimakkuus matala vai korkea. Ja luulen, että voit tehdä tämän uppoamatta heidän tasolleen.

En ole millään tavalla asiantuntija parhaasta tavasta navigoida näillä vesillä, mutta olen oppinut aiemmista virheistä ja ajatellut aihetta kovasti ja kauan.

Minulla on viisi suositusta, jotka annan niille, jotka ovat tällä hetkellä tai odottavat lopulta olevan tässä tilanteessa:

Pidä korvasi maassa – aina. Pidä silmällä ja pidä henkistä luetteloa niistä, jotka toimivat johdonmukaisesti edellä kuvatulla tavalla. Lisäämällä luotettua verkkoasi paljastat väärää tietoa ja voit tehdä korjauksia.

Älä paha suusta niitä kenellekään. Huonot suuhun ihmiset ovat mitä negatiiviset poliitikot tekevät, ja kuulet todennäköisesti siitä lopulta. Tiedot liikkuvat yrityksessä huomattavan helposti. Sanonta “Jos sinulla ei ole jotain hyvää sanottavaa, älä sano sitä” pätee tähän.

Älä vieroita heitä, vaikka he ruuvattaisivat sinua. Toinen sanonta, jonka olen aina pitänyt totta, on “älä koskaan polta siltoja” riippumatta siitä. En ole koskaan palanut siltaa. Ne, joilla on, on purettu takaisin kovasti.

Pidä ystäväsi lähellä ja vihollisesi lähempänä. Älä vältä negatiivisia poliitikkoja. Verkota heidän kanssaan. Hyvät sanat ja kiitokset menevät pitkälle. Minusta epävarmat ja itsetunto-ongelmat ovat yleensä kaikkein poliittisimpia, joten etsi keinoja auttaa heitä ja / tai lisätä heidän itsetuntoaan. Mutta älä tee sitä. Ole vilpitön kaikesta, mitä sanot tai teet.

Käytä joitain taktiikoita periaatteellisesti. Suorita itseedistämistä tavalla, joka MYÖS edistää muita. Verkota voimilla, jotka ovat tavalla, joka osoittaa arvosi yritykselle. Älä vältä niitä sosiaalisissa toiminnoissa … etsi niitä. Lue Keith Ferrazzin “Älä koskaan syö yksin” -hahmoja saadaksesi loistavia taktiikoita tämän tekemiseksi.

Toinen viite sinulle: Mielekkäiden urojen johtaja Dan King kirjoitti hienon artikkelin nimeltä “Voitto organisaatiopolitiikassa menettämättä sieluasi”, joka antaa lisää oivalluksia ja syitä siihen, ettei päätäsi pidetä hiekassa. Kuten hän toteaa artikkelissaan, politiikka on peli. “Pelaa tai älä pelaa, peli jatkuu edelleen!”

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta