Syyt miksi maailmanlaajuiset ympäristöhaasteet edellyttävät kansainvälistä yhteistyötä tutkijoiden keskuudessa

S

Ympäristö on ihmisen elämän paratiisi. Sen halukas hajoaminen tässä aikakaudessa edellyttää kaikkien alojen tutkijoiden kiireellistä huomiota. Monet ympäristöystävät ja biologisen monimuotoisuuden suojelun harrastajat, kuten minä, uskovat, että tehokkaiden strategioiden suunnittelu tämän vahingollisten asenteiden ja ihmisten toiminnan torjumiseksi edellyttää moniarvoista ja monialaista lähestymistapaa.

Luotettavasti katkenneeseen lähestymistapaan vain tieteeseen ja tekniikkaan ratkaisujen löytämiseksi maailmanlaajuiseen ympäristöuhaan ei voida tuottaa eniten hyötyä. Tämä johtuu suurelta osin globaalien ympäristöhaasteiden monitahoisuudesta, jotka edellyttävät hyvää yhteistyötä eri akateemisten alojen välillä.

Tämän havainnollistamiseksi maailma tarvitsee taloustieteilijöiltä ja matemaatikoilta taloudellisia ja matemaattisia oivalluksia siitä, kuinka biologisen monimuotoisuuden resursseja voidaan hallita tehokkaasti asettamalla oikea mitta käytön ja säilyttämisen välillä (kestävyys). Tutkijoiden, insinöörien ja teknokraattien on esiteltävä uusia tekniikoita, kuten biomimeetiikkaa ja muita bioteknologisia lähestymistapoja, jotta voimme ylläpitää uhanalaisia ​​lajeja ympäristössämme. Taiteilijoiden on edistettävä herkistämiskampanjoita hyvin suunniteltujen viestintäsuunnittelutyökalujen avulla. Antropologien, kulttuurien ja uskonnonharjoittajien on suunniteltava, kuinka muuttaa ihmisten heikkoa ja / tai huonoa käyttäytymisasemaa ottamalla voimakkaita oppeja heidän kulttuureistaan ​​(normit, uskonnolliset vakaumukset, arvot, etiikka, ohjesäännöt) vetoamiseen moraaliinsa ja vaikuttamiseen heihin harjoittaa ympäristöä säästävää toimintaa suojelemalla luontoa, jota ihmiset hoitavat huoltajina tai taloudenhoitajina. Historioitsijoiden on autettava meitä jäljittämään, mikä meni pieleen napauttamalla globaalia ympäristötilannetta mutaan. Tämä ilmoittaisi meille luotettavasti, mikä meni pieleen ja miten voimme muuttaa ihmisten menneisyydessä tekemiä vääriä päätöksiä, jotta menneisyys ei enää ahdistaisi meitä. Maatalousyrittäjien on strategisoitava ja ilmoitettava meille paremmista maatalouskäytännöistä, jotka eivät pahentaisi maailmanlaajuista ympäristötilannetta, vaan ravitsevat maaperää, säästävät elinympäristöjä ja parantavat kasvilajien kasvua ympäristössä. Metsänhoitajien, luonnonsuojelijoiden ja villieläinten asiantuntijoiden on näytettävä meille käytännössä toimenpiteet biologisen monimuotoisuuden väärinkäytön vähentämiseksi ympäristössä. Oikeusasiantuntijoiden on suunniteltava, kuinka vahvistaa tiukat lait, jotka toteutuessaan olisivat riittävän vahvoja estämään ympäristösyövän väärinkäytösten syyllisiä muuttamasta heidän asenteensa ja samalla toimivan voimakkaana pelotteena muille, etteivät he astuisi vääriin askeleisiinsa.

Lainvalvontaviranomaisten, armeijan ammattilaisten ja poliisihenkilöstön on varmistettava, että ympäristölakit, -säännöt ja -asetukset pyrkivät edistämään julkistettujen ympäristöpolitiikkojen, strategioiden ja sopimusten täytäntöönpanoprosesseja.

Jokaisen inhimillisen toiminnan kentän panokset, joista joitain ei mainita tässä, mutta joilla olisi yhtä merkittävä rooli maailmanlaajuisten ympäristöhaasteiden pysäyttämisessä yhdessä, voivat tuottaa edullisimpia tuloksia ympäristön, kodin ja pelastuksen toivossa. ihmissukupolvet. Epäilemättä maailmanlaajuinen ympäristöolosuhde edellyttää kansainvälistä yhteistyötä eri tutkimusalojen tutkijoiden välillä, jos olisi toivoa voimakkaan aseen toimittamisesta maailmanlaajuisen surullisen tilan poistamiseksi.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta