Ympäristön estrogeeni – mitä sinun on tiedettävä

Y

Epäpuhtaudet, kemialliset lisäaineet ja muut vieraat aineet pääsevät ihmiskehoon päivittäin. Yksi vähemmän tunnetuista aineista on ympäristöestrogeeni, synteettinen hormonin kaltainen materiaali, joka tunkeutuu kehoon ja jäljittelee luonnollisen estrogeenin toimintaa. Ympäristön estrogeenia on melko vaikea välttää, ja sitä esiintyy tyypillisesti muoveissa, torjunta-aineissa, kemiallisissa säilöntäaineissa, pesuaineissa ja ilmassa olevina hiukkasina. Nämä aineet häiritsevät normaalia hormoniprosessia kehossa ja niiden on osoitettu muuttavan yksilön geneettistä koostumusta. Ympäristöestrogeenit on yhdistetty premenstruaaliseen oireyhtymään, syöpään ja lisääntymiskysymyksiin eläimillä; niiden vaikutukset voivat kestää sukupolvien ensimmäisen altistumisen jälkeen.

Kun otetaan huomioon ympäristöestrogeenien esiintyvyys monissa kuluttajien säännöllisesti käyttämissä tuotteissa ja niiden aiheuttamat vakavat terveysongelmat, on välttämätöntä, että ihmiset ymmärtävät, miten päästä eroon kehosta näistä aineista. Yksi tehokkaimmista tavoista on syvä maksan ja paksusuolen puhdistus, joka poistaa merkittävät määrät toksiineja kehosta. Toinen tapa on tehdä merkittäviä muutoksia ruokavalioon.

Vihannekset, kuten kaali, lehtikaali, kukkakaali ja parsakaali, sisältävät tärkeitä aineita, jotka auttavat sisäistä puhdistusta poistamaan ympäristöön estrogeenit kehosta. Nämä yhdisteet aktivoivat vieroitusentsyymien tuotannon geeneissä, mikä laukaisee kehon luonnollisen vieroitus- ja puhdistusprosessin, mikä auttaa parantamaan yleistä terveyttä.

Ristikkäiset, lehtivihannekset sisältävät myös yhdisteitä, jotka muuttavat ympäristöestrogeenistä peräisin olevat haitalliset karsinogeenit vaarattomaksi hormonin muodoksi, joka todella auttaa suojaamaan soluja. Koska näille toksiineille altistuminen on niin laajaa, on ehdottoman tärkeää, että ihmiset yrittävät lisätä näiden hyödyllisten elintarvikkeiden saantiaan.

Tutkimukset ovat havainneet, että suuria määriä ristikukkaisia ​​vihanneksia kuluttavilla henkilöillä on pienempi riski sairastua tietyntyyppisiin syöpiin. Eräässä tutkimuksessa kerrottiin, että syöpää sairastavilla henkilöillä, jotka syövät näitä ruokia säännöllisesti, oli noin viisikymmentä prosenttia pienempi mahdollisuus syöpädiagnoosiin kuin niillä, jotka syövät pääasiassa ei-ristikkäisiä vihanneksia.

Ristikukkaisten vihannesten hyödyntämiseksi eniten niitä tulisi käyttää raaka-aineena aina kun mahdollista tai vain kevyesti höyrytettyinä tai keitetyinä. Yksi parhaista tavoista integroida enemmän ristikkäisiä vihanneksia ruokavalioon on korvata salaatti salaateissa kaalilla, lisätä raakaa parsakaalia tai kukkakaalia heitettyihin salaatteihin ja pastaruokiin tai tehdä kotitekoisia hapankaalia mausteena tai yksinään. Nopea Internet-haku tuottaa varmasti monia herkullisia reseptejä terveellisille vihanneksille ja lisukkeille. Neljä tai useampia annoksia viikossa on optimaalinen osana kattavaa terveysohjelmaa.

On myös tärkeää pyrkiä kaikin tavoin välttämään estrogeenia. Käytä vain luonnonmukaista lihaa ja maitotuotteita, koska nämä elintarvikkeet valmistetaan ilman keinotekoisia karjankasvuhormoneja. Aina kun mahdollista, osta luomutuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä ja siemeniä. Luomutuotteita viljellään ilman torjunta-aineita tai synteettisiä lannoitteita; Niiden kulutus rajoittaa altistumista estrogeenille ja muille toksiineille. Kokonaisissa elintarvikkeissa on taipumus olla myös runsaasti kuitua, mikä nopeuttaa ruoansulatusta ja kehon luonnollista vieroitusprosessia.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta