Ilmaston lämpenemisen säävaikutus – tosiasia vai fiktio?

I

Arktinen lämpeneminen ja ilmastonmuutos = vaarallisempia hirmumyrskyjä

Ilmaston lämpenemisen säävaikutus … tosiasia vai fiktio?

Mitä arktisella alueella tapahtuu, ei jää arktiselle alueelle. Mitä tämä tarkoittaa sinulle? Tutkijat toteavat, että koko Texasin osavaltion huijaava hirmumyrsky Harvey on tyypiltään äärimmäinen myrsky, jonka näemme enemmän lämpenevässä maailmassa. Eeppiset sademäärät ja nousevat meren nousut ovat johtaneet katastrofaalisiin vahinkoihin suuressa Texasin osavaltiossa.

Mallien avulla tutkitaan ilmastonmuutoksen ja äärimmäisen sään välisiä yhteyksiä

Et voi koskaan tunnistaa tappajamyrskyjen yhtä syytä. Äärimmäiset tapahtumat yhdistävät aina useita tekijöitä samanaikaisesti. Tiedeyhteisössä on paljon keskustelua ilmastonmuutoksesta ja äärimmäisistä sääolosuhteista. Mutta huomionarvoista on se tosiasia, että äärimmäisten sääolosuhteiden osoittaminen ilmaston lämpenemiselle perustuu mallien käyttämiseen yrittää luoda uudelleen historiallisia sääennätyksiä.

Sään malli, joka tunnetaan myös nimellä numeerinen sääennuste, on monimutkainen algoritmi, jota supertietokoneet käyttävät ennustamaan tulevaa säätä. Eri mallit ja oletukset antavat erilaisia ​​vastauksia. Mutta monet pitävät attribuutiota aloitteena kvantifioida esimerkiksi arktisen ja muuten ilmaston lämpenemisen aiheuttamaa äärimmäisten sateiden lisääntynyttä riskiä esimerkiksi Persianlahden rannikolla.

Toisin sanoen ilmastotiede ei koskaan pysty ennustamaan säätä virheettömästi, mutta tunnistamalla jatkuvasti tungosta, saastuneesta, tuulisesta ja sateisesta planeetastamme merkitykselliset tiedot – meidän on tehtävä toimia ja käyttää tietoja ottaaksemme huomioon sen oivalluksia. Pahentuvatko nämä äärimmäiset sääolosuhteet globaalin ilmastonmuutoksen jatkuessa?

Missä määrin ilmastonmuutos vaikuttaa hirmumyrskyihin?

Onko se vähän vai paljon? Ilmastonmuutoksen vaikutusta hurrikaaneihin ei ole ratkaistu. Ihmiset haluavat luonnollisesti tietää “miksi” tai “miten” katastrofaalinen myrsky laskeutui naapurustoonsa. Ja jos mahdollista, ihmiset haluavat tietää, onko heillä jotain tekemistä tulevien tapahtumamahdollisuuksien minimoimiseksi.

Tätä keskustelua ei ole vielä ratkaistu, mutta monilla tunnetuilla tutkijoilla on teorioita, joita he eivät epäröi jakaa innokkaan yleisön kanssa. Tietämyksellämme on tilaa kasvaa ja uusille työkaluille, kuten sääolosuhteet, jotka auttavat meitä hallitsemaan tulevia riskejä. Mitä voidaan tehdä tulevaisuudessa tulevaisuuden riskien torjumiseksi? Kuinka uusiutuva energia vaikuttaa ilmaston lämpenemisen kielteisiin vaikutuksiin?

Uusiutuvan energian käytön edut

Uusiutuva energia – tuuli, aurinko, geoterminen energia, vesivoima ja biomassa – tarjoaa merkittäviä etuja ilmastollemme, terveydellemme ja taloudellemme. Ihmisen toiminta on ylikuormittanut ilmakehäämme hiilidioksidilla ja muilla ilmaston lämpenemispäästöillä, jotka vangitsevat lämmön, nostavat tasaisesti maapallon lämpötilaa ja aiheuttavat merkittäviä ja haitallisia vaikutuksia terveydellemme, ympäristöllemme ja ilmastollemme.

Uusiutuvan energian tarjonnan lisääminen antaisi meille mahdollisuuden korvata hiili-intensiiviset energialähteet ja vähentää merkittävästi Yhdysvaltojen ilmaston lämpenemispäästöjä, mikä johtaa moniin kielteisiin ympäristövaikutuksiin, kuten äärimmäisiin sääolosuhteisiin.

Ilmastonmuutos teki hurrikaanista Harvey vaarallisemman

Tappajahurrikaanien ja ilmaston lämpenemisen välillä on vaikea saada selvää yhteyttä, mutta on olemassa yhteinen ajattelutapa, jonka teorian mukaan menneiden tappajahurricaneiden Sandy ja Harvey ja ilmastonmuutoksen välillä on todellakin suora yhteys.

Cornellin yliopiston maa- ja ilmatieteiden professori Charles H. Greune totesi “Arktisella alueella ei tapahdu arktista aluetta”, hän sanoi keskiviikkona antamassaan lausunnossa. “Aivan kuten Superstorm Sandy, arktisella lämpenemisellä oli todennäköisesti tärkeä rooli hirmumyrsky Harveystä niin äärimmäisessä tappajamyrskyssä.”

Greene otti askeleen pidemmälle tunnistamalla, miten ilmastonmuutos vaikutti molempiin:

  • myrskyn muodostuminen
  • ja sen kulkeman polun

Kaksi myrskyä, jotka muistuttivat toistensa tuhoavaa polkua, Hurricanes Sandy ja Harvey, molemmat viipyivät samalla tavalla. Sen sijaan, että nämä viipyisivät valtameren yli, kuten useimmat myöhäisen kauden hurrikaanit, nämä mehiläismyrskyt ovat pääosin asuttuja kaupunkialueita varten ja sitten pysähtyi, kaatamalla biljoonia gallonaa vettä alueille, mikä johtaa valtavaan omaisuusvahinkoon ja ihmishenkien menetykseen.

Maddie Stone, jolla on Ph.D. maan- ja ympäristötieteessä ilmastonmuutos joko teki tai “todennäköisesti” teki Harveystä pahempaa.

Tekijät, jotka tekevät hurrikaaneista vaarallisempia:

Tiedämme, että lämpenevä merenpinta ja ilman lämpötilat vaikuttavat myrskyihin ja tuottavat enemmän sateita. Todellakin, maailman rankimmat sateet ovat tulleet äärimmäisemmiksi.

Ilmaston lämpenemistekijät, jotka voivat vaikuttaa hirmumyrskyihin:

  • Nopeasti nouseva merenpinta – Ensimmäinen ilmaston lämpenemiseen vaikuttava tekijä, joka voi tehdä hirmumyrskyistä vaarallisemman, on nopeasti nouseva merenpinta merialueella, esimerkiksi Texasissa ja New Jerseyssä, mikä lisää alueiden tulvien todennäköisyyttä.
  • Lämpötilan nousu – Toinen tekijä on nousevat lämpötilat alueella mikä lisää ilmankosteutta ja tuo enemmän sateita alueille.
  • Ilmaston lämpeneminen on saattanut vaikuttaa myös:
    • syvä kerros lämpimää vettä ruokkii hurrikaania kun se voimistui lähellä rannikkoa
    • subtrooppiset korkeapainejärjestelmät – Tämän ilmiön uskotaan mahdollisesti pysäyttäneen äärimmäiset hurrikaanit lähellä rannikkoa subtrooppisilla korkeapainejärjestelmillä, jotka pitävät sääjärjestelmää keskellä ja aiheuttavat reitin hidastumisen tai pysähtymisen

Kevin Trenberth, ilmastotieteilijä Kansallisesta ilmakehätutkimuskeskuksesta, ajattelee, että Harvey oli “hieman voimakkaampi, isompi ja kestävämpi” kuin se olisi ollut ilman ilmastonmuutosta.

Uusi normi, Killer Storms?

Monet tutkijat ovat yhtä mieltä siitä, että tappajamyrskyt, kuten Sandy ja Harvey, ovat “uusi normi”, kun kasvihuonekaasut lisäävät merenpintaa, mikä johtaa suurempiin aallokkoihin, mikä sitten lisää sateita.

Hurrikaani Harvey ja sen jäänteet ovat nopeasti tulleet yhdeksi pahimmista luonnonkatastrofeista Yhdysvaltain historiassa. Myrskyn ennennäkemätön kesto ja voimakkuus ovat herättäneet kiivaan keskustelun siitä, kuinka paljon ilmastonmuutos on syyllinen. Lyhyt vastaus on, että emme vielä tiedä. Mutta yrittäminen vastata tähän kysymykseen auttaa meitä valmistautumaan paremmin tulevaisuuteen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta