Miksi kissan virtsan tahra haju pahempaa lämpimällä säällä

M

Täällä Yhdysvalloissa kevät on vihdoin saapunut. Jos sinulla on ollut kissan virtsahajuongelmia viime syksystä tai talvesta lähtien ja luulit puhdistaneesi jokaisen lätäkkö perusteellisesti, saatat huomata muuten, että lämpö ja kosteus ovat palanneet.

Tässä artikkelissa kuvataan lyhyesti kissan virtsan eri komponentit ja miksi se haisee niin paljon pahemmin lämpimällä säällä. Tässä artikkelissa käsitellään myös tehokkainta puhdistusliuosta hajun ja tahran poistamiseksi pysyvästi.

Kissan virtsan tahroista on vaikea päästä eroon, koska sillä on viisi erilaista bakteerikantaa. Kaksi näistä liittyy kissan merkintätuoksuun. Muut ovat kissan suihkeessa, virtsassa ja virtsahapossa.

Kissan virtsan tahmea, tahmea osa on urea. Pigmentti on urokromi, ja sitten on virtsahappokiteitä, jotka näyttävät suolalta.

Kaksi ensimmäistä komponenttia puhdistuvat melko helposti. Virtsahappo, sen kiteet ja suola viipyvät aiheuttaen jatkuvan kissan virtsan hajun. Nämä kiteet ovat liukenemattomia ja sitoutuvat tiukasti mihin tahansa, johon ne laskeutuvat. Siksi et voi poistaa kissan virtsan hajua onnistuneesti tavallisten kotitalouksien puhdistusaineiden avulla.

Kiteet aktivoidaan uudelleen kosteuden kanssa. Ja siksi kissan virtsan haju on voimakkaampi kuumalla säällä – ilman kosteus reagoi kiteiden kanssa, ja tuoksut taas kerran kissan virtsan tahra – vaikka olet puhdistanut ja puhdistanut kyseisen paikan.

Hajun ja tahran poistamiseksi kokonaan kiteet on poistettava pinnalta, johon ne tarttuvat. Ainoa tehokas puhdistusliuos on lemmikkieläinten entsyymipuhdistin, joka on erityisesti valmistettu kissan virtsan komponenttien hyökkäykseen.

Nämä puhdistusaineet ovat erityisiä entsyymikaavoja, jotka kuluttavat bakteerikomponentteja – mikä lopulta poistaa hajun ja tahran. Yleiset kotitalouksien puhdistusaineet eivät sisällä entsyymejä, koska useimmissa sotkuissa ei ole virtsahappoa.

Paikallisessa lemmikkikaupassasi on useita hyvämaineisia lemmikkieläinten entsyymien puhdistusaineita. Lue ohjeet huolellisesti ja noudata niitä täysin, jotta saat parhaat tulokset. Jos tahra on hyvin vanha, tahran ja hajun hävittämiseksi tarvitaan useita sovelluksia.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta