Onko kylmällä säällä hyödyllistä testosteronille

O

Ehkä et ollut tietoinen siitä, että kausivaihtelut osuvat samaan aikaan veren testosteronipitoisuuksien muutosten kanssa. Jos näin on, et ole yksin. Äskettäin Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism -lehdessä julkaistussa raportissa tutkittiin vapaata ja kokonais testosteronia, luteinisoivaa hormonia (LH), joka on aivoissa oleva hormoni, joka stimuloi kivesten testosteronin eritystä) ja sukupuolihormoneja sitovaa globuliinia (SHBG). , joka on proteiini, joka sitoutuu estradioliin, dihydrotestosteroniin ja testosteroniin kuljettamaan sitä koko verenkierrossa; kun sen pitoisuutta muutetaan, se vaikuttaa merkittävästi estradiolin pitoisuuteen plasmassa sitoutumattomaan (biologisesti aktiiviseen) testosteroniin. Näitä vaikutuksia tutkittiin 1549 Norjassa asuvalla miehellä.

Tulokset olivat erittäin mielenkiintoisia. Kokonais testosteroni saavutti huippunsa loka- ja marraskuussa. Helmikuussa oli pienempi huippu. Alhaisimmat T-tasot olivat kesäkuussa. Vapaa T oli alimmillaan elokuussa ja saavutti huippunsa joulukuussa. Tutkittavien vyötärön ja lonkan suhde noudatti samaa mallia kuin testosteroni. Kun T oli alimmillaan, ne olivat korkeimmillaan. Joten kylminä talvikuukausina koehenkilöt olivat laihempia. Tämä tapahtui myös silloin, kun auringonvaloa oli vähiten tuntia. Hormonitasojen vaihteluita oli myös erittäin suuria (31 prosentin ero huippun ja matalan pisteen välillä).

Ehkä kaikkien näiden eteläisten kalifornialaisten pitäisi siirtyä Aleutian saarille. Sitten taas, se voi olla evoluutio mukautus yksilöille, jotka asuvat alueilla, joilla on äärimmäisiä säämuutoksia (esimerkiksi todella katkera kylmä talvi). Ainakin malli on, että Norjan testosteroni on korkeimmillaan talvikuukausina.

Kun ulkona on 10 astetta, ajatus jäähtyä nurmikon tuolissasi naapureidesi kanssa pihvien grillatessa ei kuulosta kovin houkuttelevalta. Joten ihminen on evoluutiolla varustettu korotetulla testosteronitasolla, jotta olisit täysipainoisempi tyttöystävän tai vaimon kanssa vietettyjen mukavien sisätilojen harrastamiseen. Sinun on myönnettävä, että se on erittäin nautinnollinen tapa kuluttaa aikaa noilla pitkillä ja kylmillä talvikuukausilla.

Se puree vanhenemaan

Kuuden nuoren miehen (24-vuotiaat) ja seitsemän terveellisen keski-ikäisen miehen (47-vuotiaat) testosteronitaso mitattiin yöllä testattaakseen, onko ikään liittyviä eroja vai ei. Nuorten miesten keskimääräinen testosteronitaso yöllä oli 60,6 ng / ml, kun taas keski-ikäisillä miehillä se oli 43,4 ng / ml. Myös keski-ikäisillä miehillä oli korkeammat LH-arvot. Vanhemmilla kavereilla oli myös 3,8 testosteronipulssia yöllä verrattuna nuoriin kavereihin, joiden keskiarvo oli 6,7. Joten näyttää siltä, ​​että nuorilla kavereilla on luonnollisesti korkea testosteronitaso. Luulen, että keski-ikäiset ansaitsevat enemmän rahaa. Ehkä he voivat ostaa ylimääräistä testosteronia lääkäreiltä.

Hyvä steroidi

Steroidi DHEA tuotetaan lisämunuaisissa. Jotkut todisteet viittaavat siihen, että 50 milligramman päivittäinen annos voi parantaa yleistä hyvinvointia ja lisätä lihasmassaa keski-ikäisillä ja vanhemmilla henkilöillä. Käytettyään DHEA-lisäravinteita viiden kuukauden ajan vanhemmilla miehillä on myös parantunut immuunitoiminta. Vaikka sitä mainostettiin alun perin liikalihavuuden steroidina, ihmisillä se ei selvästikään ole liikalihavuuden hormoni.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta