7 klassista elokuvaa, joita voit katsella, jos rakastat politiikkaa

7

Jotkut vaikeimmin katsottavista elokuvista liittyvät joko kotimaiseen tai ulkomaiseen politiikkaan. Kyse ei ole siitä, että heidän aiheensa ei ole tärkeä tai että meidän, maailmanlaajuisen merkittävän toimijan kansalaisina, ei pitäisi kiinnittää huomiota. Ainoa asia, että politiikkaa käsittelevät elokuvat voivat kuluttaa sinua niin monella tavalla, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, emotionaalisesti, psykologisesti, sosiaalisesti ja fyysisesti. Elämä on yleensä tarpeeksi vaikea käsitellä, ja viimeinen asia, mitä tarvitsemme, on koota siihen jonkin verran poliittista satiiria tai draamaa.

Mutta jos olet todella voimakkaan elokuvan fani, kirouksesi omistautuneena elokuvaharrastajana on yrittää ymmärtää suuren poliittisen elokuvan monimutkainen kauneus ja armo. Mutta entä pyrkivä elokuvaharrastaja, joka ei ole varma, mistä aloittaa, kun se tulee katsomaan poliittisia elokuvia? Onko hyvä paikka aloittaa? Onko olemassa lopullista luetteloa?

Jos olet suhteellisen noob, jolla on poliittisia elokuvia, tässä on seitsemän klassista elokuvaa, jotka antavat sinulle ainakin hyvää “katu-luottoa” vakiintuneemmilla elokuvaharrastajilla:

Manchurian ehdokas (alkuperäinen versio 1962) – Nukkumisagentit, aivopesu, Korean sota, kylmä sota, McCarthyism ja salamurhat. Tässä elokuvassa on kaikki, mukaan lukien erinomainen näyttelijät. Tämä elokuva tarjoaa myös huomaamaton esityksen Angela Lansburylta.

Kaikki presidentin miehet – Vaikka tämä elokuva oli Oscar-materiaalia läpi ja läpi, Watergate-skandaalin kierretty tarina, joka esitettiin reaaliajassa The Washington Post -sivuilla, aiheutti vielä enemmän riippuvuutta.

Bulworth – Kaksi vuosikymmentä sitten julkaistu innovatiivinen elokuva kertoo tarinan poliitikosta, joka voi nyt vapautua edunvalvojien kynsistä ja kertoa sen sellaisenaan. Aikana, jolloin niin monet uskovat saavansa “todellisen sopimuksen” ihmismieheltä ja kaikki mitä he tekevät, on tunnustettu, tämä elokuva ansaitsee tulla uudestaan.

Vaalit – Me kaikki tiedämme, että lukiolainen voi olla julma, mutta kuka tiesi, että lukiopolitiikka voi olla niin armoton? Paholainen hauska sekoitus tummaa huumoria, draamaa ja sydäntä tekee tästä elokuvasta yhden ainutlaatuisen valinnan poliittiselle elokuvalle. Vaikka etsit vain tappajaelokuvaa, valitse tämä. Se rokkaa.

Dave – Voidaanko amerikkalaisia ​​huijata olemaan tunnustamatta petosta, joka poseeraa presidenttinä? Tämä elokuva tutkii tätä mahdollisuutta sekä sitä, millaista olisi, jos tavallinen kaveri todella saisi olla presidentti. Operatiivinen sana on ‘säännöllinen’.

Maito – 1970-luvun karkeus, suuri jännitys LGBTQ-oikeuksien suhteen, ja kaikki kieltäytyvät luopumasta. Tämä on tarina maamme yhdestä mielenkiintoisimmasta poliittisesta hahmosta ja hänen kuolemaansa liittyvä kamala tapahtumaketju.

Tohtori Strangelove tai: Kuinka opin oppimaan lopettamaan pommin huolehtimisen ja rakastamisen – Tässä ei ole paljon sanottavaa, paitsi että sinun on katsottava tämä elokuva. Se on yksi parhaista koskaan tehdyistä, ja sen pelkkä nero on henkeäsalpaava.

Toivottavasti keräät, että nämä elokuvat ovat poikkileikkaus katsottavista elokuvista, kun käsittelet tiettyä teemaa. Jos tekisit vain vakavien trillereiden tai draamojen katsomisen, olisit paahtoleipää. Tämä luettelo antaa sinulle jonkin verran kevytmielisyyttä ja, uskallamme sanoa, komediaa. Elokuvien on tarkoitus olla hauska tapa unohtaa elämä hetkeksi. Tällä hetkellä poliittinen ympäristö on hieman levoton, ja voi olla hieman liian kätevää kiillottaa poliittisesti raskasta materiaalia. Valitettavasti menetät joitain viimeisten kuuden vuosikymmenen upeista elokuvahelmistä.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta