Puupolttimen käytön ympäristöedut

P

Puulämmitteet ovat edullinen ja esteettisesti miellyttävä tapa lämmittää kotiasi vähentäen samalla hiilijalanjälkeäsi. Ne ovat puhtaampia, energiatehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä kuin hiiltä, ​​kaasua tai öljyä käyttävät keskuslämmitysjärjestelmät. Tiukkojen energiansäästömääräysten edessä arkkitehdit ja rakennusurakoitsijat valitsevat yhä useammin puulämmitteisiä rakennuksia suunnitellessaan kestävän asumisen mahdollistavia taloja.

Puuhellaiden tärkeimmät ympäristöedut ovat muun muassa vähentyneet hiilidioksidipäästöt ja uusiutuvien energialähteiden käyttö.

Vähentyneet merkittävästi hiilipäästöt

Puun polttamisen yhteydessä syntyvän hiilen määrä on huomattavasti pienempi kuin muilla fossiilisilla polttoaineilla, erityisesti kivihiilellä. Itse asiassa puun polttamisen aiheuttama hiilen määrä on suunnilleen sama kuin ilmakehästä uutetun ja puun elinkaarensa aikana varastoiman hiilen määrä.

Lisäksi puu tuottaa samat päästöt riippumatta siitä, poltetaanko se vai jätetäänkö se hajoamaan. Siksi käsittelemättömän puun, erityisesti jätepuun, käyttö polttoaineena ei tuota muita ympäristön pilaavia aineita.

Puulämmitteiset uunit voivat olla upea tapa vähentää hiilijalanjälkeäsi ja samalla säästää rahaa polttamalla muuten ulos heitettävää puuta. Voit esimerkiksi kerätä talteenotettua puuta rakennushankkeista tai kaatettua puuta. Kerätty puu on kuitenkin käsittelemätöntä ja maalaamatonta, jotta vältetään vaarallisten kaasujen ja haitallisten epäpuhtauksien päästöt sivutuotteina.

Uusiutuva energialähde

Toisin kuin hiili, öljy ja kaasu, puu tarjoaa uusiutuvan energialähteen. Suurin osa palopuusta tulee kestävistä lähteistä, joissa puu istutetaan jokaiselle käytöstä kaadetulle puulle. Puun polttamisen aikana syntyvä hiili kompensoidaan siten uusien puiden istuttamisella.

Mutta miksi ei vain polttaa puuta perinteisellä avotulella? Puulämmitteiset uunit voivat tuottaa paljon enemmän lämpöä ja vähemmän päästöjä kuin puun polttaminen ritilässä. Tämä johtuu siitä, että puuhella on jopa kolme kertaa tehokkaampi lämmöntuotannossa ja kuluttaa siten vähemmän polttoainetta. Lisäksi joissakin malleissa palavan puun päästämät kaasut voidaan kiertää takaisin takkaan ja polttaa pois.

Puulämmitteiset uunit voivat lämmittää vettä takakattilan kautta, mikä tarkoittaa, että veden ja lämpöpatterien lämmittämiseen tarvitaan vähemmän hiiltä, ​​kaasua, öljyä tai sähköä.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta